Σχετικά με την περιοχή

H Ελάτη είναι το μεγαλύτερο ορεινό χωριό του Ν.Τρικάλων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά ανάμεσα σε πανύψηλα έλατα, στις πλαγιές του Βουνού Κόζιακα που βρίσκεται απέναντι από τα Μετέωρα. Παρόλο τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η Ελάτη δεν έχει χάσει το γραφικό της χαρακτήρα εξαιτίας των φιλόξενων και καλόκαρδων κατοίκων του. Έτσι αποτελεί ιδανικό μέρος για χαλάρωση και ξεκούραση όλες τις εποχές του χρόνου καθώς το καταπράσινο περιβάλλον που τη περιβάλλει προσφέρει στον επισκέπτη την άμεση επαφή του με την φύση κάτι που ο σύγχρονος άνθρωπος το έχει απόλυτη ανάγκη για την ψυχική του ισορροπία.

Η Ελάτη είναι ένα δημοφιλές  καταφύγιο και για τους λάτρεις του αθλητισμού εξαιτίας των δραστηριοτήτων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή όπως είναι η πεζοπορία σε πρωτόγονα δασικά μονοπάτια, το  mountain-biking αλλά και το σκι καθώς το χιονοδρομικό κέντρο «Περτούλι Τρικάλων» βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό.

Μετά από μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες οι επισκέπτες αποζημιώνονται με την επίσκεψη τους στα όμορφα παραδοσιακά ταβερνάκια του τα οποία με την εκλεκτική κουζίνα τους αλλά και τα ντόπια προϊόντα φτιαγμένα με αγνά υλικά ικανοποιούν και τους πιο δύσκολους «καλοφαγάδες» αφήνοντας δυσαρεστημένους μόνο αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους.

Στην Ελάτη φτάνετε οδικώς κατευθυνόμενοι προς Τρίκαλα. Λίγο πριν την άφιξη στα Τρίκαλα, θα βρείτε σήμανση που θα σας κατευθύνει αριστερά προς Πύλη – Ελάτη. Η Ελάτη απέχει 360 χλμ από την Αθήνα και 220 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.